Over mij

Mijn achtergrond

Ik ben Rinske Rompen-Phaff. Ik heb ervaring als sportmasseur en medewerker maatschappelijke zorg in de psychiatrie en heb aansluitend de studie Psychomotorische Therapie gevolgd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik heb mijn afstudeeronderzoek gedaan bij de AYA-poli van het Radboud Ziekenhuis. Mijn onderwerp was ‘Psychosociale zorgbehoeftes na het medische traject van jongvolwassenen die geconfronteerd zijn met de diagnose kanker’. In februari 2017 ben ik voor mezelf begonnen met Rinske’s Trampoline.

Ik ben afgestudeerd, maar niet uitgeleerd. Ik geloof dat je dat nooit bent. Door het volgen van cursussen, trainingen en workshops blijf ik dus uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op mijn vakgebied. Daarbinnen voel ik me het meest thuis in de positieve psychologie en acceptance and commitment therapy (ACT).

Ervaring en interesse

Ik werd zelf al jong geconfronteerd met de eindigheid van het leven. Daardoor raakte ik geïnteresseerd in wat mensen wel en juist niet beweegt. Wat zijn hun drijfveren? Wat geeft hun leven zin?
Ik ontdekte dat veel mensen vastlopen als ze te maken krijgen met grote thema’s die hun leven veranderen. Dat kan fysiek zijn (mensen blokkeren letterlijk in hun beweging), of mentaal (mensen zien hun toekomst somber in, of raken het vertrouwen in het leven kwijt).

Motivatie

Er is vaak weinig oog voor mensen die worstelen met dit soort situaties. Het raakt me als ik zie dat mensen vaak in hun eentje de draad weer moeten oppakken. Ik weet zelf hoe, na een ingrijpende levenservaring, soms alles op zijn kop staat, je dromen en ambities misschien niet meer realistisch zijn, of zijn verschoven. Ik weet ook hoe fijn het is als er aandacht en begeleiding is. Dat is dan ook precies waarom ik mijn studie ben gaan doen en Rinske’s Trampoline ben gestart. Ik ben super gemotiveerd om jou te helpen.

Wil je meer weten over mijn werk- en leerervaring? Neem gerust een kijkje op mijn LinkedIn-pagina.