Verhalen van klanten
Ik kan natuurlijk van alles vertellen over hoe ik werk, maar minstens even belangrijk is: hoe hebben mijn klanten hun behandeling bij Rinske’s Trampoline ervaren? Enkele van hen heb ik bereid gevonden om hun verhaal te vertellen aan een onafhankelijk persoon. Omdat er (zeer) persoonlijke zaken worden gedeeld, zijn de verhalen anoniem gemaakt waar dat gewenst was. We hopen dat je de betreffende reviews nog steeds ziet als waar, want dat zijn ze 100%
Ben jij onder behandeling (geweest) bij mij en wil je daar iets over kwijt? Stuur me een bericht via de onderstaande knop en ik laat je erover bellen. Je zou me er enorm mee helpen.
Het verhaal van Henk
Ik kwam bij Rinske via de praktijkondersteuner GGZ. Daar kwam ik weer via de huisarts, waar ik me had gemeld met klachten. Ik wist zelf precies waar die vandaan kwamen, maar ik kon ze niet oplossen. Dat móest wel, want ik voelde me een tikkende tijdbom. Opgefokt, agressief en ook verdrietig. Ik wilde niet dat de bom echt zou barsten, omdat de gevolgen dat echt groot zouden zijn, dus ik heb hulp gezocht.
Directe klik
Voor mij is het altijd belangrijk dat ik een klik heb met iemand, zeker als het iemand is die mij zou moeten helpen. Ik had die klik met Rinske meteen. Ik ben eigenlijk wat ouder dan haar doelgroep, maar het ging prima. Ze had het ook gelijk over de combinatie tussen bewegen en praten, en dat sprak me erg aan. Ik ben heel fysiek ingesteld. Dat was ook waarom de praktijkondersteuner aan Rinske dacht. Rinske gaat je niet vragen ‘om naar je gevoel te gaan’, of ‘bij jezelf naar binnen te gaan’, zoals een psycholoog vaak doet. Ik kan daar niet zoveel mee. Rinske doet dat op die manier. Zij laat je letterlijk voelen wat er in je lijf gebeurt als je beweegt en praat.
Momenten van inzicht
Ik fiets heel veel en ik had al wel in de gaten dat ik dan het minste last had van mijn klachten. Beweging zorgt bij mij voor afleiding en het zorgt dat ik stoom kan afblazen, en dat heb ik nodig. Rinske heeft ervoor gezorgd, dat ik het bewegen nu meer bewust ‘therapeutisch’ inzet. Dat ik ook echt kies om een eind te gaan fietsen omdat ik het nodig heb. Dat werkt. En het werkt ook langer dan alleen praten. Als ik bij een psycholoog was, had ik er tijdens dat gesprek best wat aan. Ik snapte beter wat er gebeurde en hoe ik me voelde. Alleen was ik twee straten verder dat gevoel alweer kwijt. De momenten van inzicht en positiviteit die ik bij Rinske ervaar, duren veel langer. Ze blijven echt beter hangen.
“Na het traject bij Rinske heb ik mijn medicijnen
Henk
kunnen laten voor wat ze zijn“
Toch die hobbel nemen
De oorzaak van mijn klachten is op zich niet weg. Dat is een situatie die ik niet kan veranderen. Het verdriet is ook niet weg. Dat hoeft ook niet, want ik heb geleerd hoe ik ermee kan omgaan. Wat ik zelf kan doen om me beter te voelen. En zoals gezegd, eigenlijk wist ik dat wel; bewegen leidt af en maakt positieve stofjes aan en is gezond. Alleen is eraan beginnen vaak zo lastig. Je moet een hobbel over die als je niet goed voelt echt te hoog lijkt. Rinske heeft me laten zien en voelen wat het oplevert als je die hobbel wél over gaat: meer controle over je gevoelens en op hoe je reageert op nare situaties. Daar ben ik dankbaar voor.
Het verhaal van Kim
Ik kwam bij Rinske met burn-outklachten. Niet om die met haar op te lossen, want daarmee was ik al een heel eind op weg, maar om te voorkomen dat ik een terugval zou krijgen. Ik had het idee dat ik de lichamelijke signalen niet op tijd kon signaleren en het pas weer door zou hebben als ik mijn grenzen al over was gegaan.
Vooroordelen
Ik zit heel veel in mijn hoofd. De ratio en het analyseren van situaties zijn bij mij duidelijk dominant. Het emotionele en lichamelijke deel, daar was ik mij minder van bewust. Als hulpverlener verwijs ik regelmatig kinderen door naar een PMT-behandelaar. Ik had daarbij voor mezelf het beeld opgebouwd dat het vooral iets voor kinderen was en dat PMT-behandelingen veel met sportoefeningen te maken hebben. Ik ben zelf niet zo sportief ingesteld. Daarom had ik er nooit aan gedacht dat PMT iets voor mij zou kunnen betekenen.
Kleine oefening, groot effect
Toch de sprong maar gewaagd. Bij de eerste kennismaking vielen er al heel veel reserves weg. Rinske zorgt ervoor dat je je heel welkom voelt. Ze is heel invoelend en tegelijkertijd ook recht door zee. Ze is betrokken, terwijl ze je ook vrijlaat en jou de regie geeft. Dat is heel fijn, want uiteindelijk moet je het zelf doen.
Mijn vrees dat het op een te hoog sportniveau zou zijn, bleek ongegrond. Rinske past haar oefeningen goed aan op de persoon die zij voor zich heeft. Zo kan echt iedereen het gewenste effect bereiken met de oefeningen. Rinske had gelijk al door dat ik een analytisch persoon ben. Ze nodigde me met een kleine oefening uit om meer bij mijn gevoel te komen. Ik moest op een ballon gaan zitten. Ik vond het best een gekke oefening en ik schaamde me bijna een beetje om het te doen. Maar Rinske begeleidde het zo goed dat ik dat al snel kwijt was. Ik merkte dat ik kramp in mijn benen kreeg, omdat ik niet echt durfde te gaan zitten. Rinske stelde onderwijl vragen, waardoor ik ontdekte waar ik nou eigenlijk bang voor was. Ik bleek een soort bang voor angst, want wat voor vreselijks kan er nou gebeuren als die ballon zou klappen?
“Rinske doet zelf vaak ook mee met de oefeningen. Ze loopt als het ware een stuk met je mee. Dat voelt heel veilig”
Kim
Veilig gevoel
Het is lastig uitleggen hoe dit soort oefeningen voelen en wat ze met je doen, maar ik heb echt geleerd om anders met mijn gevoel om te gaan en het meer toe te laten. En om mijn grenzen te verkennen. Waar liggen ze? Waarom daar? Hoe bescherm ik ze? Hoe verleg ik ze juist? Rinske zorgde er trouwens voor dat het geen losse oefeningen waren. Ze vroeg aan het eind van een behandeling altijd wat ik had geleerd en kwam daar dan de volgende keer ook weer op terug. Ze monitort dus of wat ze je leert ook echt ergens is ‘geland’. Zo wordt het traject echt één geheel en helemaal voor jou op maat gemaakt.
Rinske doet zelf vaak ook mee met de oefeningen. Ze is dus niet alleen bezig met jou opdrachten geven, ze loopt als het ware een stuk met je mee. Dat voelt heel veilig. Ze brengt er ook humor in, ze vindt niets gek en ze reikt je van alles aan. Wil je liever iets anders doen, of ergens anders over praten, dan kan dat. Daardoor word je heel rustig. Haar blokhut midden in de natuur, met een lekkere warme kachel en fijne plekken om te relaxen, dragen daar erg aan bij. Je voelt je gelijk onthaast.
Hart voor de klant
Wat ik trouwens ook bijzonder vond, was dat Rinske heel transparant is over de kosten voor de behandeling. Alle tarieven staan gewoon op de website. Bovendien probeert ze je niet onnodig lang in een traject te houden, maar overlegt ze met jou of je denkt dat je nog iets nodig hebt of niet. Zou je het niet met haar eens zijn, dan doet ze daar niet moeilijk over. Rinske helpt je trouwens ook met verzekeringskwesties. Mochten er problemen ontstaan, dan kijkt ze of bijvoorbeeld het registratienummer wel op de juiste plek staat, of dat soort dingen. Je kunt haar behandelingen vaak vergoed krijgen, maar hoe je dat regelt is niet altijd even duidelijk. Zij zorgt dat dat goed gaat. Voor mij laat alles dat ik heb verteld zien dat Rinske echt hart heeft voor haar klanten.
Het verhaal van Ellen
Ik kwam bij mijn huisarts, omdat ik problemen kreeg door een onverwerkt trauma. Ik werd doorverwezen naar Rinske. Ik had geen idee wat Psychomotorische Therapie (PMT) was, maar ik ging er open in. Niets doen was geen optie, ik kon dit altijd proberen.
Na het eerste gesprek met Rinske had ik al heel fijn gevoel. Ze was vriendelijk en meelevend, en stelde tegelijkertijd hele scherpe vragen. Ze kwam snel tot de kern en wist duidelijk waar ze het over had. Dat voelde al gelijk als een goed begin.
Warming-up
Ondanks dat ik al snel een beeld had van Rinske zelf, had ik nog steeds geen idee hoe PMT zou werken. Dat zou al snel veranderen. Al vanaf het begin bleek de combinatie van bewegen en praten voor mij prima te werken. Tijdens de warming-up, die je bij elke behandeling doet, praat je al bewegend over wat je dwars zit of wat er is gebeurd. Rinske kijkt en luistert dan heel goed en vormt zich een idee van wat jij nodig hebt. Wat voor persoon ben jij? Ben je een doener of een denker? Waar heb je op dat moment behoefte aan? Wat zou jou het beste helpen? Na de warming-up weet Rinske precies wat we gaan doen.
“Wat jij aangeeft is het belangrijkst. Daardoor heb jíj de touwtjes in handen en is het echt jóúw behandeling”
Ellen
Veilig
Soms heb je het tijdens het bewegen over iets onverwachts dat impact heeft. Rinske schakelt dan heel snel. Ze zoekt naar iets dat je kan doen om daarmee aan de slag te gaan. Ze bereidt zich bij elke behandeling goed voor, zodat ze de doelen voor ogen heeft, maar als wat jij vertelt daarom vraagt, past ze haar behandeling aan. Wat jij aangeeft is het belangrijkst. Daardoor heb jij de touwtjes in handen en is het echt jouw behandeling.
Welk soort beweging werkt, is voor iedereen anders. Voor mij bleek boksen ideaal. Terwijl ik me fysiek uitleefde, stelde Rinske me vragen. Ik ging terug naar de situatie die voor mij zo traumatisch was. Omdat ik gelijk een soort kon afreageren, kon ik steeds weer een stukje verwerken. En als het teveel werd, kon ik gewoon even stoppen. Dat je daarin zelf je grenzen kan aangeven, voelt heel veilig.
Omgeving
Wat ook bijdraagt aan dat veilige gevoel, is de omgeving. Rinske heeft een blokhut op een terrein met bos en een vijver. De houtkachel is aan, er is een gezellige schommelstoel en er zijn overal dekens en kussens. Je voelt je gelijk warm en beschermd. De vijver was ook een mooi punt om mee af te sluiten. Na de behandeling liepen we er samen al napratend een rondje omheen. Als het rondje klaar was, was de behandeling voor die dag ook klaar. Het traject bij Rinske werd sowieso heel fijn afgesloten. Ik kreeg een bijzondere boodschap mee en een kadootje. Steeds als ik daarnaar kijk denk ik: dat heb ik toch maar mooi gedaan. Ik kan het!
Jouw eigen behandeling
Ik zou tegen twijfelaars willen zeggen: ga er open in. Rinske maakt van haar PMT-behandelingen jouw programma. Wil je liever schommelen dan boksen, dan kan dat. Heb je ineens behoefte aan een ander type beweging, dan kan dat ook. Rinske is de gids, maar jij zit achter het stuur. Omdat het zo je eigen, op maat gemaakte behandeling wordt, is de kans van slagen echt groter.