PMT

Psycho

‘Psycho’ in psychomotorische therapie staat voor het psychosociaal welzijn van iemand. Welbevinden op psychosociaal gebied houdt in dat je lekker in je vel zit en je je in sociale context kan handhaven.

Soms zit je echter niet lekker in je vel. De reden hiervoor kan enorm verschillen. Het maakt in wezen niet uit of dit door een burn-out komt, of dat je je lichaam niet meer vertrouwt of dat je vastloopt in het contact met je omgeving.

Motorisch

‘Motorisch’ in psychomotorische therapie staat voor de motoriek. PMT is een therapie waarbij ervaren centraal staat. Zo wordt sport, spel en lichaamsbewustwording ingezet om tot inzicht te komen over wat er in je leven speelt, hoe je daarop handelt en welk effect dit handelen heeft. Binnen de therapie wordt je de ruimte geboden om te experimenten met nieuw gedrag en het effect hiervan.

Therapie

Therapie is de coaching en begeleiding die je ontvangt bij een veranderingsproces. Een therapeut lost niet de problemen voor je op maar ondersteunt je in jouw proces. Veranderen doe je namelijk zelf, gelukkig hoeft dat niet alleen. Een therapeut helpt met uitzoeken waarom je niet lekker in je vel zit en hoe je dit kunt verbeteren.

Therapie kan voor jou de stok achter de deur zijn om je situatie aan te pakken.

 

  • Lijkt deze vorm van therapie je wat?
  • Tijdens de therapie is de band met de therapeut erg belangrijk, kijk daarom zeker ook even bij over Rinske