Voor wie?

Rinske’s Trampoline richt zich specifiek op jongvolwassen (18-40 jaar) die een life event hebben meegemaakt.

Wat is een life event?

Een life event is een levenservaring of gebeurtenis die een ijkpunt vormt in jouw leven. Als jij het vaak hebt over ‘voor’ en ‘na’ een bepaalde gebeurtenis, dan heb je te maken met een life event. Dat kan iets heel positiefs zijn, zoals afstuderen of een kindje krijgen, maar vaak is het een gebeurtenis die je confronteert met de vergankelijkheid van het leven. Denk bijvoorbeeld aan een medische diagnose of een ernstig ongeluk. Soms wordt een life event ook wel een ‘contrastervaring’ genoemd. De betekenis is eigenlijk hetzelfde: een gebeurtenis die je leven op zijn kop zet. 

Regie over je eigen leven

Vergankelijkheid, de dood of ziekte zijn in jouw huidige levensfase meestal niet de onderwerpen waar veel over wordt gesproken. Dat het weinig gebeurt, betekent niet dat het niet nodig is. Juist voor jou als jongvolwassene is het superbelangrijk om een sparringpartner te hebben na een life event. Door ermee aan de slag te gaan, kun je bewuster keuzes maken, je zelfstandigheid herpakken en duidelijk krijgen wat je drijfveren zijn. Je krijg de regie over je leven weer terug. Juist na een periode waarin je een tijd lang niet geleefd hebt, maar geleefd bent.

Grote thema’s krijgen jou niet klein

Tijdens een medisch traject zit je vaak in een draaimolen van afspraken, pittige uitslagen, behandelingen en misschien wel revalidatie. Als die draaimolen tot stilstand komt, blijf je vaak zitten met grote thema’s zoals wat de zin van het leven is, hoe je verder moet, of hoe je weer vertrouwen krijgt in je lijf. Die grote thema’s blijven helaas regelmatig liggen. Bij medische zorgverleners kun je er vaak niet mee terecht; hun taak zit erop…

Het bespreken met je vrienden of familie is ook niet altijd eenvoudig. Je hebt misschien het gevoel dat je ‘zorgtegoed’ al op is. Dat je ze er teveel mee belast, of dat ze je niet begrijpen. Dat is zonde. Ik kan je helpen bij het maken van een nieuwe start. Daarmee voorkom je dat die grote thema’s je klein krijgen.

Weg met blokkades

Ben jij 18 tot 40 jaar oud en heb je een life event doorgemaakt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres. Ik vind het belangrijk dat er juist in jouw levensfase aandacht is voor wat je bezighoudt. Je krijgt te maken met grote veranderingen: misschien ga je op jezelf wonen, krijg je een relatie, is er sprake van gezinsuitbreiding, ga je werken, of studeren. Hoe dan ook zit je in een fase waarin je keuzes moet maken die (een deel van) je toekomst bepalen. Die keuzes kun je het beste maken als je geen blokkades meer ervaart en eigenlijk niets je meer tegenhoudt. Met mijn denkbeeldige trampoline gaan we daar samen aan werken. Hoe we dat doen, lees je onder Kan ik je helpen?

Doelgroep Rinske's Trampoline

Wanneer kun je niet bij mij terecht?

Soms is een ander type zorg beter voor jou. Als een van de volgende situaties op jou van toepassing is, ben ik helaas niet degene die jou kan helpen.

  • Je er staat niet voor open om te werken aan je psychosociale welzijn.
  • Er lopen nog letselschadeprocedures die je revalidatieproces in de weg kunnen staan.
  • Je bent verslaafd aan bepaalde middelen.
  • Je spreekt geen Nederlands.
  • Je hebt een diagnose waardoor je niet zelf actief aan de slag wilt of kunt, maar verwacht dat ik een kant-en-klare oplossing heb.
  • Je hebt een persoonlijkheidsprobleem waardoor je je gedrag niet kunt veranderen. Denk bijvoorbeeld aan een ernstige vorm van autisme.
  • Je hebt een acuut psychisch trauma.
  • Je hebt een acute psychose.

In deze gevallen kan ik je wel verwijzen naar andere hulpverleners. Ik laat je niet in de kou staan!